Poutní místa
Svatý Hostýn
Svatý Hostýn

Poutní místo Svatý Hostýn nalezneme na vrcholu kopce asi 4 km jihovýchodně od města Bystřice pod Hostýnem ležícího na úpatí Hostýnských vrchů. Novodobá historie se váže k události z počátku 13. století, kdy na Moravu vtrhli Tataři.

Celý článek...
 
Svatá Hora
Svatá Hora

Svatá Hora je nejznámější Mariánské poutní místo v Čechách, které se nachází na vrcholu kopce nad starým hornickým městem Příbram. Jedná se o barokní stavbu obdélníkového půdorysu tvořenou ambity se čtyřmi rohovými kaplemi

Celý článek...
 
Dobrá voda u Českých Budějovic
Dobrá Voda

Poutní kostel Panny Marie Bolestné v Dobré Vodě u Českých Budějovic nalezneme asi 3 km východně od centra krajského města České Budějovice.

 
Celý článek...
 
Křtiny
Křtiny

Poutní místo Křtiny patří mezi naše nejstarší. Nalezneme je asi 14 km severovýchodně od Brna. Největší rozmach poutního místa byl v 17.-18. století.

Celý článek...
 
Králíky
Králíky

Klášter na hoře Matky Boží se nachází asi 1.5 km východně od města Králíky. Součástí kláštera je kostel Nanebevzetí Panny Marie s ambity a klášterní zahrada.

Celý článek...
 
Sedlec - Karlovy Vary
Poutní kostel Sedlec

Sedlec je městskou částí krajského města Karlovy Vary. Tuto městskou část nalezneme v severní části krajského města a rozkládá se na bezejmenném návrší, obklopeném rybníky

 
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>

Strana 2 z 2

Kaple Radhošť
kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti

Kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti


 ------------------------------------
Reklama:
Cestovní pojištění
Autobazar