Koncert lidí dobré vůle Velehrad 2013 PDF Tisk Email
Velehrad 2013

Čtvrteční podvečer 4.7.2013 patřil na Velehradě koncertu lidí dobré vůle.

 

Slavnostním večerem nás provázela Barbora Černošková a Pavel Kříž. Mezi tisíci návštěvníky koncertu nechyběl např. prezident ČR Miloš Zeman, dlouholetá patronka Dnů lidí dobré vůle Livia Klausová, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, kardinál Dominik Duka a Miroslav Vlk a papežský legát Josip Bozanič.

Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle

 

Zahájení koncertu bylo doprovázeno hromadným vypuštěním balónků, jejichž zakoupením se přispělo na projekt – Adopce nablízko. Tento projekt financuje vyslání dobrovolníků na mise v zahraničí. Během večera se pomocí sms přispívalo na tři projekty - Adopce nablízko, České katolické biblické dílo a Nadační fond ADIUVARE.
Na hudebním podiu vystoupil Hradišťan s Jiřím Pavlicou, a významní evropští hudebníci – např. koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová ze Slovenska, italský barytonista Franco Vassallo, mezzosopranistka Kai Rüütel z Estonska . O jejich doprovod se postarala Filharmonie Bohuslava Martinů ze Zlína s dirigentem Stanislavem Vavřínkem a pěvecký Sbor Stojanova gymnázia Velehrad. V podání vystupujících jsme slyšeli díla A. Dvořáka, G. Verdiho nebo díla Jiřího Pavlici –  Velkomoravský chorál, Věrozvěstové.

Večer zakončila píseň Sanctus v podání všech účinkujících, která se právem dočkala dlouhého aplausu.

 

Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle

 

Večer přenášela přímým přenosem Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

Prohlédněte si fotogalerii - Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2013

 

 

Kaple Radhošť
kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti

Kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti


 ------------------------------------
Reklama:
Cestovní pojištění
Autobazar